Columns

Sitecolumn #78

Inspiratie vinden voor een sitecolumn, een paper, essay of een ander stukje schrijven vind ik altijd maar moeilijk. Een stukje lopen, mijn kamer opruimen, even een pauze nemen en wat eten… het helpt niet vaak. Ik ben veel te goed in uitstellen geworden. Eigenlijk is schrijven over iets waar ik enthousiast over ben het enige dat wel werkt. Dat helpt in ieder geval aan het begin, maar soms lukt het uiteindelijk toch allemaal niet.

Maar hoe vind je dan iets waar je enthousiast over bent? Dat is ook niet altijd even makkelijk, dus mag je het jezelf soms wel makkelijk maken. In plaats van een minor afmaken die mij niks interesseerde heb ik ervoor gekozen om in blok 3 en 4 vakken te doen die mij leuk lijken. Naast Cultural Musicology aan de UvA ben ik nu bezig met een vak aan de faculteit Sociale wetenschappen van de UU genaamd Wild Years: Youth Culture and Pop Music, en man wat is dat tof. Zoals elk vak heeft het wel z’n nadelen (zoals dat de hoor- en werkcolleges niet echt op elkaar aansluiten, en dat het helemaal op de Uithof is…), maar het is fijn om met aandacht een college te volgen gewoon omdat het interessant is.

Het vak voelt een beetje als een middenweg tussen Pop en jazz uit m’n eerste jaar en Subcultures uit m’n tweede, wat een heel gek gevoel geeft. Het voelt als zo kort geleden, maar ook weer zo ver weg. Laatst bedacht ik me dat de volgende vakken waar ik me voor in moet schrijven voor m’n scriptie zijn… help. Ik vind het doodeng. Maar tegelijkertijd heb ik er ook wel zin in, klaar zijn met studeren (ik blijf het zeggen). Ik ben naast studeren momenteel ook bezig met shows boeken bij ACU en ook al gaat het daar soms wat rommelig, het bevalt me heel goed. Het lijkt me zó leuk om dit soort dingen te blijven doen. Ook schrijf ik voor Smash Press, en werk ik nog bij Lush. Ik maak het mezelf wat druk, maar het zijn fijne dingen, en ik hou het gelukkig allemaal wel vol.

En ik hou ook nog wel tijd over om wel eens lekker op de bank te hangen en That 70’s Show of een andere serie te kijken, en af en toe nog m’n gezicht te laten zien bij Hucbald activiteiten, concerten bezoeken, en andere leuke dingen. Zo ga ik binnenkort bijvoorbeeld naar de tweede editie van Dungeons and Drag Queens, wat precies is wat je ervan verwacht: prachtige drag queens die een potje D&D spelen. De interactiviteit en het improvisatie-aspect ervan maken het echt tot een hele leuke, meesleepende show. Plus als musicoloog in spe kon ik de vorige keer niet níet op de muziek letten, die zeer goed uitgekozen was, en het eigenlijk helemaal afmaakte. Verder kijk ik ook wel uit naar meer muzikale avonturen, omdat Turnstile binnenkort ook weer in Nederland speelt. Een uitverkochte show nog wel, met nog andere vette bands als support.

Maar eerst moet ik nog even lekker artikelen lezen voor mijn colleges van de aankomende week. Veel succes met blok 3 iedereen, in het bijzonder als je Harmonie- en vormleer (weer) moet doorstaan. You got this!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.