Overig

Muziek in Quarantaine ’19

2939935

Door de maatregelen rondom het coronavirus heeft de muziekwereld het zwaar te verduren. Wat doen muzikanten om deze tijden door te komen? Vandaag delen we met jullie onze favoriete initiatieven!

Rosa

Op zaterdag 14 maart zou de release show van hardcore band Code Orange plaatsvinden, maar deze kon op het laatste moment natuurlijk niet doorgaan. Om toch hun album release te vieren heeft de band het (super snel!) voor elkaar gekregen om in samenwerking met hate5six een show in een lege concertzaal te spelen, en deze te livestreamen.

Fleur

James Vincent McMorrow komt binnenkort met een nieuw album, maar in de tussentijd draagt hij zijn steentje bij in het tegengaan van de verveling. Hij heeft namelijk een liveshow vanuit huis gedaan van zijn eerste album “Early in the Morning”. Hij deed eerder al een paar livestreams via Instagram, maar nu dus ook een compleet album!

Illés 

Wil je graag wat online concerten bijwonen, maar weet je niet helemaal waar je moet zoeken? De New Yorkse website Oh My Rockness heeft nu een speciale concertagenda voor livestreams en dergelijke evenementen aangemaakt, waar je precies kan zien wie wanneer speelt en of je eventueel tickets moet kopen.

https://www.ohmyrockness.com/features/15570-concert-livestreams

Fariel

Logo van de podcast 'Stilte van de Wereld'

“Eigenlijk hadden ze nu in Oeganda bezig moeten zijn met allerlei vormen van muziek en geluid. In plaats daarvan maken Martijn Bressers en Renate Kroes, beiden derdejaars Muziek en Technologie, hier de podcast Stilte van de Wereld.” – Quote uit de HKU Nieuwsbrief.

‘Stilte van de wereld’, de podcast waarin je kan reizen, naar plekken in deze vreemde tijden van de Corona crisis. Wij brengen de plekken die normaal wemelen van de mensen, naar jou toe. Zo kun jij, buiten naar binnen halen. Als achtergrond voor je meditatie, yoga oefening, dat welverdiende dutje of om simpelweg even te ontsnappen aan het inmiddels bekende geluid van je woonruimte. Want terwijl de wereld misschien lijkt stil te staan, klinkt deze mooier dan ooit.

Beluister hier hun podcast: https://podcastluisteren.nl/pod/Stilte-van-de-wereld

Maria

Apodcalypse, de quarantainepodcast van zangeres Ryanne van Dorst, is de perfecte manier om artiesten, albums en nummers te (her)ontdekken. Driemaal per week is er een gloednieuwe aflevering beschikbaar op Spotify. De afleveringen duren elk ongeveer een uur en zijn volledig gebouwd op spontaniteit, enthousiasme, cynisme en een liefde voor muziek. Tussen de maffe monologen en geweldige anekdotes door draait Ryanne een verscheidenheid aan platen die tot haar verzameling behoren—en dat zijn er nogal wat! Bikini Kill, Claudio Monteverdi, Eagles of Death Metal, Kate Bush… Apodcalypse neemt je mee op een chaotisch muzikaal reisje, gewoon vanuit je eigen huis.

Stan

In 2020 is het precies 100 jaar geleden dat het eerste Mahler Festival in Amsterdam werd gehouden ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van dirigent Willem Mengelberg als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het tweede Mahler Festival werd gehouden in 1995, precies 25 jaar voor het festival van 2020. Dit zou het derde Mahler Festival in Amsterdam moeten worden. Zo’n zeven jaar geleden begon Het Concertgebouw al met de organisatie ervan, maar helaas moesten deze originele plannen geannuleerd worden. Ondanks de coronacrisis weet de organisatie het festival toch naar de mensen te brengen en is het gratis Mahler Festival Online in het leven geroepen. Het nieuwe festival heeft een uitgebreide digitale programmering met meer dan 25 streams die via social media, de website van Het Concertgebouw en gedeeltelijk via AVROTROS en NPO2 Extra te zien zullen zijn. Benieuwd? Klik dan hier voor het hele programma!

Paula

De app voor klassieke muziek streaming Primephonic heeft een prachtig initiatief om musici te helpen met de #LetsKeepTheMusicPlaying. Ze schenken $10,000 aan de Help Musicians foundation en New Music USA met een additionele $10 voor elke nieuwe gebruiker die zich inschrijft voor twee gratis maanden. Het doel is om tot een totaal van $100,000 te schenken. Hier lees je meer erover!

Hopelijk vermaken jullie je een beetje met het checken van al deze muzikale initiatieven, en zo niet: deel je eigen favoriet met ons in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.