Columns

Terug naar huis!

Fariel bij 'De Grote Suriname Tentoonstelling'

Het is bijna zover! Over een maand ga ik hopelijk… nee, niet hopelijk, maar ZEKER afstuderen!
Ik kan mij nog herinneren dat ik 4 jaar geleden het vliegtuig in mijn eentje nam van Suriname naar Nederland om verder te studeren in de muziek. Vliegtickets tussen Suriname en Nederland zijn duur, dus besloot ik aan het begin van mijn studie dat ik 4 jaar lang niet naar huis zou gaan.

4 augustus 2016

Waarom niet? Waarom wel! Ben mijn hele leven daar al opgegroeid. Ik ken het van binnen en buiten. Mijn vakantietijd in Nederland wilde ik veel liever besteden aan reizen in Europa. In mijn jeugd heeft mijn familie veel gereisd in het Caribisch gebied, maar als we naar Europa gingen, was het altijd op familiebezoek in Nederland.

Back to the story, tho!

Al mijn zomervakanties gebruikte ik om flink wat geld te verdienen, want dat was de enige periode dat ik legaal fulltime mocht werken. #internationalestudenten #strengeregels

Dat kwam goed uit, want dan kon ik mijn vakanties in het laagseizoen plannen en gebruik maken van alle verschillende scherpe prijzen. Mijn eerste trip was met mijn middelbare school vriendinnen. Wij zijn voor een lang weekend naar Parijs geweest. Wat een ervaring om eindelijk eens de Eiffeltoren te zien net als in die films. Het was veel te druk en veel te nat, but definitely worth it!

Daarna ben ik met mijn vriend voor ‘t eerst samen op vakantie geweest naar Rome. Dat was vooral een eetvakantie! #pastaalldayeveryday Ook dat was een redelijk regenachtige trip, maar gelukkig wel een aantal graden warmer dan in Nederland.

Fariel in Parijs
Parijs 2017
Fariel in Rome
Rome 2018
Fariel in Budapest
Boedapest 2019
Farial op de Canarische Eilanden
Canarische Eilanden 2019

Maar toen de reisco haar studiereis van een hele week naar Boedapest aankondigde, was ik echt laaiend enthousiast. Heb je mijn studiereis vlog al gezien? #promo

In november, vorig jaar, gingen mijn vriend en ik op onze tweede vakantie en kozen dit keer voor een strandvakantie naar de Canarische eilanden. Heb je mijn vorige column daarover al gelezen? #weereenpromo

Echter begint heimwee, al sinds begin dit laatste studiejaar, aan mij te knagen. Ik mis het échte Surinaamse eten. Ik mis het zonnige weer. Ik mis de relaxte levenshouding. Ik mis de muziek. Ik mis zelf de dingen waaraan ik in mijn jeugd nooit tijd aan heb besteed zoals ons binnenland, het platteland, de geschiedenis en zelfs de politiek!

In januari boekte ik na 4 jaar vol trots mijn ticket naar Suriname. Trots, omdat ik het helemaal zelf had betaald uit mijn spaargeld dat ik had verdiend met mijn zomerbaan.
Teleurgesteld, omdat mijn vlucht in maart werd geannuleerd vanwege de corona situatie. Verdrietig, omdat ik nu weer een heel jaar moet wachten, terwijl ik zo hard mijn best heb gedaan om nominaal af te studeren.

*vertaling in YouTube reacties.

Als troost ga ik op mijn “vertrekdatum” samen met mijn vriend uiteten bij één van onze favoriete restaurants. Maar voor nu is ‘t nog even volhouden, want mijn scriptie moet nog geschreven worden en mijn portfolio moet nog gevuld worden. Het is nu of nu!

Mijn laatste column voor dit jaar,
Fariel Soeleiman

P.S. Afstuderen van de HKU, niet de UU #dubbelestudie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.