Columns

Column #87: Vakantie?

column (1)

Na de laatste borrel, de laatste huctijd, en met de laatste ALV achter de rug is het ook tijd voor de laatste sitecolumn van dit collegejaar. Wat is het weer snel gegaan… Maar gelukkig is het dan nu weer tijd voor zomervakantie. Ik had ontzettend uitgekeken naar drie weken in Pakistan doorbrengen (voor het eerst buiten Europa op reis!), uitrusten, een beetje werken, festivals en concerten bezoeken, weer een keertje zwemmen, en niet te vergeten: introkamp. Maar helaas is daar niet veel van overgebleven. Festivals en concerten zijn al lang afgelast, de vlucht naar Pakistan is geannuleerd, en introkamp kan helaas ook niet doorgaan. Een echt vakantiegevoel ontbreekt op deze manier wel.

Met de hitte van vorige week heb ik gelukkig al een paar keer kunnen zwemmen. Hier in Nederland is het met wat warmte altijd ook meteen benauwd, wat het wel extra lekker maakt om dan even bij de Singel (of ergens anders) het water in te springen. Steeds vaker vrienden kunnen zien is ook heel erg fijn nu. En ik kijk wel uit naar deze vakantie dan gebruiken om lekker te gaan zwemmen, musea te bezoeken, en andere dagjes uit te beleven. Daarnaast heb ik deze week rolschaatsen besteld dus ik ga ook niet stil zitten, maar lekker bewegen en ook wat trucjes leren (hoop ik).

Laatst heb ik mij ook al ingeschreven voor een laatste vak aan de UvA: Music of the Arab World and the Middle East, de Onderzoeksseminar en het Eindwerkstuk, ofwel m’n scriptie. Het voelt heel eng dat dat het volgende is wat mij te wachten staat, maar ik heb er ook wel zin in. Ik kan alles wat ik de afgelopen drie jaar tijdens mijn bachelor geleerd en gedaan heb, nu gaan toepassen op mijn eigen onderzoek. Het gaat denk ik wel gek zijn om straks klaar te zijn, en een half jaartje niet meer te studeren, maar ik verheug me er ook wel op om dan alleen even bezig te zijn met werken en de aanmelding voor m’n master.

Ik ben verder ook bezig geweest met veel lezen en leren de afgelopen tijd. Een goeie aankoop was het boek Why I’m No Longer Talking To White People About Race van Reni Eddo-Lodge. Ook lees ik, met dank aan een mini-bibliotheekje van ons team op werk, Women Don’t Owe You Pretty van Florence Given. Ik heb beide boeken nog niet uit, maar kan ze zeker aanraden. Er zijn op het internet nu ook ongelofelijk veel tips voor boeken, films, series, en podcasts te vinden over anti-racisme, feminisme, en veel andere interessante (en actuele) onderwerpen zoals anti-kapitalisme, het afschaffen van politie, de geschiedenis van kolonialisme, enzovoort. Als je deze vakantie wat wil leren door te lezen, kijken, en/of luisteren is er dus genoeg te vinden.

En hopelijk is er na de zomer wat meer ruimte om elkaar weer te zien, met elkaar te kletsen, fysiek te borrelen, uit te gaan, en leuke activiteiten te doen. Tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.