An English Farewell

Herdenkingsconcert

Herdenkingsproject 2021

Na vele voorbereidingen achter de schermen kan de Herdenkingscommissie met trots mededelen dat het programma voor het concert van 2021 een feit is!

Deze keer zal er niet één werk van één componist uitgevoerd worden, maar heeft de commissie een selectie aan Engelse koormuziek samengesteld. Het concert zal bestaan uit een verscheidenheid aan Engelse anthems, misdelen en funeral sentences, van componisten uit de Renaissance, Barok, late Romantiek en twintigste eeuw. Verbonden aan deze werken zijn de 7 componisten Thomas Tomkins, Thomas Morley, Henry Purcell, Orlando Gibbons, Edmund Rubbra, Charles V. Stanford en Herbert Howells.

Dit jaar zal tijdens het concert een intieme sfeer centraal staan. Enerzijds omdat we door het coronavirus genoodzaakt zijn om het concert dit jaar kleinschalig en ingetogen te houden, anderzijds omdat een gevoel van samenzijn in deze tijden van social distancing juist heel belangrijk is. De intieme en niet al te uitbundige klank van de Engelse werken sluiten hierop aan, en vormt een concert die goed past bij een herdenking in deze tijd.

Daarnaast heeft de commissie ook gezocht naar een mooie afwisseling tussen koor en solisten, verschillende tijdperken en bekende en onbekende componisten/werken. Op die manier denken we niet alleen een concert neer te zetten dat veel mensen zal aanspreken, maar waar ook op musicologische wijze over is nagedacht – en uiteraard nog steeds over nagedacht kan worden!

Het programma zal er als volgt uitzien:

 1. Missa Cantuariensis, Op. 59: II. Responses – Edmund Rubbra
 2. The Queen’s Funeral March, Z. 860 – Henry Purcell
 3. The First Dirge Anthem: I Am the Resurrection and the life – Thomas Morley
 4. The Second Dirge Anthem: Man That is Born of a Woman – Thomas Morley
 5. The Third Dirge Anthem: I Heard a Voice from Heaven – Thomas Morley
 6. Canzona, Z. 860 – Henry Purcell
 7. Drop, Drop, Slow Tears a 4 – Orlando Gibbons
 8. Burial Sentences: I am the Resurrection and the life – Thomas Tomkins
 9. Canzona, Z. 860 – Henry Purcell
 10. Requiem: I. Salvator mundi – Herbert Howells
 11. The Queen’s Funeral March, Z. 860 – Henry Purcell
 12. Funeral Sentences: Man That Born of a Woman – Henry Purcell
 13. Burial Service: Thou Knowest, Lord – Henry Purcell
 14. Morning, Communion and Evening in G Major, Op. 81 – Charles V. Stanford

Nog niet bekend met (een deel van) deze werken? Beluister dan eens de Herdenkingsco playlist op Spotify om een indruk te krijgen!

Voor meer informatie over het programma en het concert kun je een kijkje nemen op de website van het Herdenkingsconcert.

Wij zullen jullie via de mail en sociale media op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom het project, en hopen velen van jullie te zien tijdens de repetities en/of uitvoering!

nl_NL