Humans of Hucbald

Humans of Hucbald: Annelotte Marechal

WhatsApp-Image-2020-11-24-at-13.47.45

Voor deze editie van Humans of Hucbald spraken Justin Dekker en ik met Annelotte Marechal. We leven nog steeds in bijzondere tijden en hebben daarom het interview via Microsoft Teams uitgevoerd. 

Wie ben je, waar woon je en wat doe je naast studeren?

Ik ben Annelotte Marechal, 22 jaar oud. Ik woon in Helmond en Mierlo. Ik werk bij het zwembad van vakantiepark ’t Wolfsven. 

Heb je verder nog hobby’s? 

Naast studie doe ik aan karate. Daarnaast houd ik van muziek en ik sport graag.

Hoe lang doe je al aan karate, en hoe werkt dat eigenlijk?

Sinds ik 11 was. Toen was ik even een tijdje eruit. Ik denk dus ongeveer 10 jaar. Karate is een zelfverdedigingssport. Ik heb nu het eerste diploma van de bruine band. Na drie van deze diploma’s kom je bij de zwarte band. 

Hoeveel instrumenten bezit je en hoeveel daarvan bevinden zich in je huidige huis?

Ik heb drie instrumenten, waaronder twee keyboards en een gitaar. In het huis waar ik nu ben heb ik een van mijn keyboards staan. 

Als je 1 instrument, zonder te hoeven oefenen, perfect zou kunnen bespelen, welke zou dit dan zijn? 

Ik zou dan accordeon willen spelen, maar doedelzak lijkt me ook leuk. Dat komt doordat ik naar Schotland afreisde en daar ontvangen werd door een groep blaasmuzikanten. Toch denk ik dat mijn buren daar niet heel blij van zullen worden haha. 

Waarom ben je muziekwetenschap gaan studeren?

Het begon met het boek “1001 albums die je gehoord moet hebben.” Hierin las ik het volgende citaat: “Alle musicologen hebben dit album in de kast staan.” Hierdoor werd ik geprikkeld en ging ik onderzoeken wat een musicoloog was. Het leek me erg leuk en toen ik erachter kwam dat twee weken later de open dag was, moest ik daar wel naar toegaan. Het maakte me zo enthousiast dat ik op een roze wolk thuisgekomen ben.

Bevalt de studie goed?

Het bevalt hartstikke goed. Ik zit nu in mijn tweede jaar, maar volg voor de ene helft eerstejaars en voor de andere helft tweedejaars vakken. Momenteel doe ik Harmonie- en Vormleer en Wetenschapsfilosofie. Ik merk dat harmonie- en vormleer me dit jaar wel echt beter afgaat dan vorig jaar, daar ben ik heel blij mee. 

Wanneer realiseerde je je dat muziek een belangrijke rol speelde in je leven?

Mijn ouders houden heel erg van muziek. Ik heb vooral de muzieksmaak van mijn vader overgenomen. Die luisterde al vanaf ver voor mijn geboorte vaak naar de muziek van David Bowie. Muziek was altijd iets heel vanzelfsprekends. Er is dus ook niet echt een bepaald moment waar ik me realiseerde dat het belangrijk voor me was.

Helaas zit er reizen er voorlopig even niet in, maar als je even terugblikt, wat is dan je favoriete reis tot nu toe?

Dat vind ik eigenlijk geen eerlijke vraag, heel moeilijk! 

Twee jaar geleden ben ik alleen naar Londen geweest en hiervoor was ik nog nooit alleen op vakantie gegaan.

Het hostel viel alleen erg tegen: het was een waar horrorhostel. Toen heb ik na één enkele nacht uitgecheckt en ben ik naar een ander hostel op zoek gegaan. Het andere hostel was fantastisch. Uiteindelijk was er dus toch een happy end.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik het studeren heb kunnen volhouden. Ik had in het begin wat opstartproblemen en dit is ook mijn derde opleiding. Vorig jaar begon niet heel soepel en daardoor ben ik er best trots op dat ik nu met mijn tweede jaar bezig ben.

Als je maar een album/muzikaal werk zou mogen meenemen naar een onbewoond eiland, welke zou dat dan zijn?

Dat zou dan een werk van The Dubliners zijn. Dit is Keltische muziek en hier ben ik momenteel het meeste in geïnteresseerd, al verandert mijn muzieksmaak constant.

Heb je deze artiest ooit live gezien?

Nee. Ze waren een paar jaar geleden 40 jaar samen. Toen hebben ze een tournee gedaan. Later heb ik dat concert gezien via YouTube.

Wat is het laatste concert dat je hebt mogen bijwonen, en waren de coronamaatregelen toen al in stand?

In februari ben ik naar Amigo the Devil geweest in Tivoli Vredenburg. Dit was nog zonder corona. 

Klinkt gaaf! Wat voor artiest is Amigo the Devil?

Hoe ik dat zou moeten beschrijven zou ik moeten opzoeken. Google omschrijft het als folk. Kenmerkend aan Amigo the Devil is dat er veel lugubere taal wordt gebruikt. De zanger zingt, bijvoorbeeld, over zijn vrouw en dat hij haar mishandelt. De titel van dit nummer is “Perfect Wife.”

Zijn er dingen die je zeker nog een keer wil meemaken of doen in je leven?

Ik zou heel graag met een busje door Europa willen reizen.

En als je een bekendheid mee moet nemen, wie zou dat dan zijn? 

Dat zou schrijfster Jenny Lawson zijn. Zij heeft een hele interessante jeugd gehad met een vader die een dode eekhoorn aan zijn onderkant had leeggehaald en als handpop liet zien aan zijn kinderen. Ik denk dat dit hele interessante gesprekken zou opleveren. Ik geloof dat ik het haar zou ik me wel kunnen vermaken op een roadtrip door Europa. 

Heb je favoriete plekjes in Utrecht, zo ja, waar zijn deze?

De Voorstraat vind ik te gek. Dit is de straat waar bijvoorbeeld Plato is. Ook het eettentje ‘Smaak’ in de buurt van Tivoli is superleuk. 

Ben je op zoek naar milieuvriendelijk eten? Er is een klein winkeltje genaamd Carla’s Conditorie vlakbij bij de dom. Hier kan je heerlijke cake, koffie, verloren brood en nog veel meer kopen.

Wat is je favoriete Hucbald activiteit tot nu toe?

De enige activiteiten waar ik tot nu toe bij kon zijn waren de karaokeborrel en kerstborrel. Als je dit morgen aan me had gevraagd, zou mijn favoriete activiteit waarschijnlijk de Bierproeverij zijn geweest.

Wat zou je leuk vinden om een keer met de vereniging te doen?

Natuurlijk zou ik heel graag met Hucbald naar Athene gaan, maar misschien is dat niet helemaal een eerlijk antwoord. Ook lijkt het me heel gaaf om als vereniging een soort privéconcert of Hucbaldfestival organiseren. Dan zou iedereen zelf kunnen optreden, een soort groot open podium eigenlijk. 

Met welk nummer, of welk album, zou jij je quarantainetijd samenvatten? 

Vooral met de muziek van Miles Davis. Dat is zo begonnen in blok 4, omdat ik het vak populaire muziek en jazz volgde. In de les hadden we het over Miles en ik vond het supervet. Verder heb ik ook veel geluisterd naar The National, Nightwish, Arcade Fire, Pink Floyd, Led Zappelin, van alles eigenlijk. 

Ik heb er vooral een missie van gemaakt om nieuwe muziek te ontdekken. Ik heb ook een afspeellijst gemaakt met nieuwe albums die ik al geluisterd heb gedurende de coronatijd en deze breid ik steeds uit.

Dan een nog laatste vraag, waar hoop jij jezelf te zien over 10 jaar? 

Dat is voor mij heel makkelijk. Werkend voor het muziekblad OOR. Een van de redacteuren van dit blad heeft ook het boek “1001 albums die je gehoord moet hebben” gepubliceerd. Ik hoop dat ik ooit iets te maken krijg met dat bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.