A Christmas Cover

Pexels Olya Kobruseva

Foto door Olya Kobruseva via Pexels

Do They Know It’s Christmas?” vond ik altijd al een heel mooi kerstnummer. Met name vanwege de boodschap die het nummer met zich meedraagt. Zowel de 1984 als de 2014 versie zijn geschreven om geld in te zamelen voor respectievelijk bestrijding van hongersnood in Ethiopië en slachtoffers van de ebola-epidemie in West-Afrika. Beide nummers refereren dus aan verschrikkelijke dingen die in de wereld speelden en vanwege de huidige pandemie kwam ik op het idee om een 2020 “corona” versie te schrijven om mensen een hart onder de riem te steken.

De tekst heb ik in het begin net als in de 2014 versie gelijk gehouden met het origineel uit 1984. Daarna gaat de tekst over wat deze kerst allemaal niet kan vanwege het virus, maar dat we toch ons glas moeten heffen op iedereen die hard werkt om de situatie te verbeteren.

Het leek me leuk om dit project uit te voeren met studiegenoten, omdat iedereen de passie voor muziek deelt en gelukkig waren er een aantal enthousiaste reacties. Het was niet makkelijk om dit allemaal online en in korte tijd te doen, maar het is toch gelukt en ik ben trots op dit project en iedereen die er op wat voor manier dan ook een steentje aan bijgedragen heeft!

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond Nieuwjaar!
Mandy Heijligers

Bekijk hier hun muziekvideo!

Zangers:
Isabel Rijke Narvaez, Justin Dekker, Lenny Vullings, Mandy Heijligers, Nathalie van Rijs, Nikki Huitink, Nina Dam en Yente van Hulst

nl_NL