Column #104: Korte OV verhalen

U-OV bussen op Utrecht CS met enkele passagiers.

We reizen (of hebben gereisd) allemaal wel eens met het OV. Voor sommige mensen is het een plek om even met een vriend bij te praten, of een plek om nog even aan iets te werken voordat het af moet, of een plek om even de rust te nemen en gewoon mee te reizen. Er is echter één ding waar we het allemaal wel over eens kunnen zijn en dat is dat er soms vreemde dingen gebeuren in de treinen en bussen van de wereld. Het leek me ook daarom wel leuk om wat van deze rare verhalen hier te vertellen. Daarom heb ik meerdere mensen de vraag gesteld van: wat is het raarste dat je in een trein of bus hebt meegemaakt? En dit is de verzameling van korte OV verhalen die ik daarvan heb kunnen maken.

“Het gekste wat ik heb meegemaakt was dat een klein kindje over mijn tas had heen geplast, maar ik was zo ontzettend moe dat ik er later met mijn hoofd op in slaap was gevallen.”
– TL

“Dit is wel een uitspraak waar ik erg om moest lachen, er zat een vrouw achter me in de trein en was aan het bellen met waarschijnlijk een collega en dit is wat ze zei: ‘Ik heb mijn best gedaan om haar het gevoel te geven dat ze betrokken was bij de beslissing over haar nieuwe collega.'”
– SK, van Rotterdam Centraal naar Leiden Centraal

“Ik heb eens een keer gehad dat de machinist zomaar mijn station voorbij reedt en vervolgens zei: ‘Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden, er was een storing hier voor in de cabine. Ja ja, een storing in de cabine…'”
– SK, van Laan van NOI naar de Vink

“Ik heb in Barcelona een keer een man in de bus zien kotsen en poepen tegelijkertijd. Hij was straalbezopen en we waren onderweg terug met de eerste bus van stappen.”
– YB, een bus in Barcelona

“Ik zat vast in de metro in Barcelona en die zat super vol, omdat we net terug van het stadion kwamen. Daardoor was het super benauwd, het was zelf al rond de 40 graden, en op een gegeven moment begonnen er ineens heel veel mensen flauw te vallen. De metro zat echter zo vol dat je niet eens kon bewegen, dus niemand kon de mensen helpen. Uiteindelijk zijn we gestopt met rijden en kwam de brandweer ons redden midden in een metro tunnel. We zijn daar toen allemaal uitgestapt en hebben voor een half uur gelopen op het spoor naar het eerstvolgende station.”
– IS, de metro in Barcelona

“Het gekste wat ik heb gedaan was in Mozambique. We moesten toen in een busje stappen met een stuk of 20 mensen, maar het busje zag eruit als iemands privé auto met hooguit maar ruimte voor 9 mensen.”
– KC, de bus in Mozambique

“Ik zat eens een keer in de trein en er zaten twee jongens voor me te praten. Het gesprek ging over het broertje van een van de jongens. Blijkbaar hadden zijn ouders gekeken bij het uitgave overzicht van het bank account van het broertje. En het broertje had dus zijn gehele middelbare school tijd elke dag zonder uitzonderingen een broodje frikandel gekocht.”
– KL

“Ik ging eens een avond zuipen met vrienden en er was een andere gast die toen moest kotsen en dat deed hij vervolgens in een van die prullenbakjes van de trein. Het stonk echt vreselijk en aangezien het een dubbeldekker was, verplaatste iedereen zich van boven naar de beneden cabine. Na een paar minuten kwam diezelfde gast ook naar beneden waarna hij ook beneden in een van de prullenbakjes kotste.”
– ME

“Ik zat samen met een huisgenootje in de trein en ineens kwam er een beetje lugubere meneer binnen lopen. Hij zag er nogal onverzorgd uit en had een hele wilde baard, toen begon hij ineens te praten. Hij zei dat hij een basisschool klas van gehandicapte kinderen aan het rondleiden was door de trein, omdat ze een dagje van de ns hadden. Het ging erom dat we dat dus wisten en we konden hem zelfs vragen stellen mochten we die hebben. Hierna herhaalde hij alles nog in het Engels en hij bracht beide versies van het verhaaltje met een flinke passie. Daarna liep hij door naar de volgende cabine en er volgde nooit een basisschool klas, omdat de man waarschijnlijk gewoon een zwerver was.”
– FL, van Amsterdam Zuid naar Leiden Centraal

Foto Credit: RTL Nieuws

nl_NL