Welzijnsrubriek

Meditatie Challenge en gedachte spookjes in je hoofd

pexels-prasanth-inturi-1051838

Twee keer per jaar organiseert de UU een Wellbeing week, een laagdrempelige manier om aandacht te besteden aan studenten welzijn. Deze week is de eerste van het nieuwe academische jaar bezig. Er zijn verschillende workshops, lezingen en work outs georganiseerd. Ik doe mee aan de meditatie challenge, een challenge om van mediteren een gewoonte te maken. Dertig dagen lang is er iedere ochtend om 9.00 uur een begeleide meditatie, mocht je daar niet bij aanwezig kunnen zijn kun je later de opname terug kijken en zelfstandig aan de slag. 

De reden dat ik me heb ingeschreven voor de meditatie challenge is omdat ik vaak druk in mijn hoofd ben. Soms zo druk dat ik door de bomen het bos niet meer zie, dan blijven er een heleboel gedachten in mijn hoofd rondspoken en is de concentratie weg. Een stapje terug doen en vriendelijk jezelf de ruimte geven om even alles op een rijtje te krijgen kan dan lastig zijn. Met de challenge hoop ik, al is het maar voor een kwartiertje, de ruimte te creëren om dat stapje bewust te nemen. 

Herken je de gedachte spookjes? Of ben je nieuwsgierig? Je kunt je nog steeds aanmelden voor de meditatie challenge! Via Wellbeing week UU  kun je jezelf aanmelden, ook voor andere activiteiten. De meditatie challenge staat op pagina 4 van het programmaboekje. Let er op dat veel andere activiteiten waarschijnlijk al vol zijn, je kunt je op de wachtlijst laten zetten en wie weet krijg je nog te horen of je mee mag doen! 

Mocht je op een andere manier een gewoonte willen maken van mediteren zijn er verschillende apps die je kunt gebruiken. Zo is er tijdens de wellbeing workshop van Hucbald de app ‘Insight Timer’ genoemd als hulpmiddel om zelfstandig te gaan mediteren. De app is voor iedereen toegankelijk én is gratis! Er staan korte en lange meditaties voor je klaar. Vind je het moeilijk om stil te zitten? Er zijn verschillende begeleide wandelmeditaties te vinden in de app, voor ieder wat wils dus. 

Mediteren komt in verschillende vormen en maten. De een vindt het prettig om op een vast moment te mediteren, de ander kijkt per dag wanneer het hen uitkomt. Geen enkele manier is passend voor iedereen en daarmee is ook geen enkele vorm fout! Ga op zoek naar wat bij jezelf past en knutsel zo zelf je eigen passende meditatiemethode in elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.