De UU Week van Voornemens

Vrouwelijke handen typend op een laptop.

De Universiteit Utrecht doopte de week van 10 tot en met 14 januari to ‘De Week van Voornemens’. Ik voelde mij meteen aangesproken! Nieuwe voornemens voor het nieuwe jaar, daarvan word ik helemaal warm van binnen. De kerstvakantie is dan net achter de rug, waardoor ik mij weer helemaal fris en vrolijk voel. Het programma zag er heel aantrekkelijk uit en veel workshops waren beschikbaar in het Nederlands én Engels.

flyer-de-week-van-de-goede-voornemens_a4

Er waren een aantal interessante workshops waar ik mij graag voor wilde aanmelden, maar helaas liet mijn agenda dat niet toe. Uiteindelijk koos ik voor een cursus die het meest relevant was voor mij en dat was “Eindwerkstuk schrijven, een goed begin!” van Stefan Vuurens (studieadviseur). Ik zit nu in mijn scriptiejaar en hoop… nee, ik ben van plan om dit academisch jaar af te studeren!

Is deze Week van Voornemens aan je voorbij gegaan en ben je benieuwd naar hoe zo’n workshop in elkaar zit? Dan deel ik graag met jullie mijn ervaring:

Deze workshop was, ten eerste, heel toegankelijk wat betreft het onderwerp. Enkele studenten waren nog niet in hun scriptiejaar, maar wilden zich graag alvast voorbereiden daarop. Zonder scriptie kon je dus ook prima meedoen. De tips en tricks waren immers toe te passen op elk soort (eind)werkstuk, dus ook een “gewoon” essay.

Hoewel dit vrij en fijn overkwam, vond ik het toch jammer dat de workshop niet praktisch aan de slag ging met de daadwerkelijke scriptieschrijvers. De tips die werden behandeld waren vooral gefocust op goeie communicatie met je scriptiebegeleider, je onderwerp specificeren, en enigszins planning.

Ten tweede, de workshop was goed interactief en er was een prima aantal deelnemers – niet te veel, niet te weinig. Maar toch denk ik dat de duur van de workshop was overschat, waardoor er wel heel veel informatie voorbij kwam en de presentatie zelfs niet afgemaakt kon worden. Een vervolg workshop is een goeie oplossing hiervoor.

Al met al, was het een prima workshop met een fijne sfeer. Wat is nou mijn voornemen na het volgen van deze workshop? Beter communiceren met mijn scriptiebegeleider door vooraf betere afspraken te maken!

Wat zijn jouw studiegerelateerde voornemens voor 2022?

nl_NL