Blogbattle 2: Festivals

Festival?!

images

Ik heb vrij weinig ervaring met festivals, en met ‘vrij weinig’ bedoel ik dat ik nog nooit naar een festival ben geweest. Dat is niet helemaal waar, ik ben meerdere keren naar Festival Classique geweest, maar dat is toch zeker niet je standaard festival, sinds het twee weken duurt, iedereen thuis slaapt, en niet alles op een groot terrein plaatsvindt. Ik ga hier wel mijn ervaringen over delen, sinds het zeker wel een leuk festival is.
              Festival Classique wordt elk jaar gehouden in Scheveningen. Ik lees net dat het dit jaar maar drie dagen duurt, maar het duurde dus voorheen altijd tien dagen, en in die tijd zijn er veel verschillende klassieke optredens verspreid over Scheveningen. De grootste voorstellingen hebben een showelement, waardoor alles ook heel toegankelijk is voor mensen die niet gewend zijn om naar een klassiek concert te gaan.
              Met het Hofstads Jeugdorkest heb ik meerdere keren meegewerkt aan dit festival, voor ons was het een jaarlijks feest om mee te doen. De eerste keer was het voor mij niet in Scheveningen, voor de verandering, want er was een stadion gebouwd op de Hofvijver (voor het WK volleybal eigenlijk). Wij speelden daar samen met een koor, wat een hele leuke ervaring was. Ik denk dat er ook nog een soort verhaal gaande was bij de voorstelling maar ik kan niet meer herinneren wat precies.
              De keer daarna speelden we twee voorstellingen op een dag in het Kurhaus, en het was lekker zonnig dus we konden tussendoor op het strand leren voor de toetsweek die voor veel mensen daarna plaats zou vinden. Bij de voorstelling was er een man (ik ben zijn naam vergeten maar hij was wel heel cool) die een soort kindervoorstelling deed. Misschien was dit ook de keer dat we dit samen zouden doen met een groep vluchtelingenkinderen uit een AZC, maar dat ging sowieso niet door omdat het toen gelijk viel met Ramadan. Misschien was dat ook een andere keer, kan goed. Het was sowieso wel jammer.
              Ik ben ook nog een keer gaan kijken bij een voorstelling van Festival Classique, het was een wandeling van het Kurhaus over het strand, en langs de route stonden allemaal mensen op trommels te slaan, wat al heel gaaf was. De bestemming was een concert van de Carmina Burana. Er was zoveel te zien tijdens de voorstelling, het was heel cool.
               Dit jaar is het strijkersensemble van het Hofstads Jeugdorkest, waar ik in zit, gevraagd om op te treden bij Festival Classique, maar ze willen ons maar tien minuten de tijd geven om te spelen, dus we gaan het niet doen. Het is absoluut jammer, want het is een leuk festival (ook al is tien minute voor een concert wel echt heel weinig).
              Festival Classique 2022 vindt dit weekend plaats, dus als je tijd hebt zou ik zeker naar een voorstelling gaan. En er is nog een leuk festival dit weekend, ArtExplosion Assen, een klein kunstfestival waar ik sowieso ben, dus dat is een leuke volgende festivalervaring. Ik zou het ook zeker heel leuk vinden als mensen daarheen komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.