Blogbattle 2: Festivals

Zachtjes tikt de regen op de festivaltent

Afbeelding1

Zou ik mezelf omschrijven als festivalganger? Echt totaal niet. Sterker nog, ik ben nog nooit bij een echt festival geweest. In Purmerend heb je wel iedere juni het Reuring festival. Daar kon je dan gratis heen en zag je artiesten en als achtjarige vond je dat natuurlijk supercool. Maar een écht festival met een camping, modder, tenten, zware regen en harddrugs die op de een of andere duistere manier naar binnen zijn gekomen in iemands endeldarm? Nee, en misschien ben ik er wel iets te Nederlands voor.

Tja, wat moet je dan? Er zijn wel behoorlijk wat festivals geweest op verschillende manieren. Niet alleen de standaard muziekfestivals als Pinkpop en Lowlands (en toch ook wel een klein beetje Reuring), maar ook literatuurfestivals als ILFU en zelfs Podcastfestivals. Ze lijken zo verschillend, maar er is een gelijkenis: Ezra was er niet bij. Misschien is dat wel de reden waarom het altijd regent bij festivals en iedereen in een bemodderde tent ligt met een dronken kop om 04:00 uur. Misschien ben ik de paraplu die de moshende menigte drooghoudt.

Niet veel mensen weten dat, maar het nummer “Umbrella” van Rihanna is geschreven over mij. De originele titel was Umbrezra, maar dit bleek al te bestaan. Dat is toch een beetje jammer, maar wat een banger is dat. Nu ik erover nadenk, zijn er bijzonder veel nummers die gaan over regen. “Make It Rain”, “Singing in the Rain”, “It’s Raining Men”, en, niet te vergeten, “WAP”. Stuk voor stuk allemaal fantastische nummers.

Weet je wat leuk zou zijn? Een festival dat speciaal over regen gaat. Het zou dan moeten plaatsvinden in de herfst en er zouden alleen maar nummers moeten zijn die gaan over regen. Er wordt gezommen, enkel water gedronken, enkel de regendans gedaan en, natuurlijk, het regent. Ik zie het voor me en ik zou erbij zijn, alleen is dat nu juist het probleem. Wanneer ik erbij ben, bescherm ik de festivalgangers van de regen, juist wanneer het om die regen gaat.

Het is een eeuwig paradox, en waarschijnlijk zal deze onopgelost blijven staan. Stel je voor dat de geëvolueerde samenleving van 2000 jaar later deze blog tegenkomt en na 50 jaar van ontcijfering erachter komt dat het paradox hier is ontstaan, ben ik erg benieuwd. Misschien zijn regenfestivals dan al een ding, maar ja we zullen het nooit weten. Want dan zijn we dood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.