De muziekmaand van Mandy

SEPTEMBER/OKTOBER Luister hier naar mijn muziekmaand! https://open.spotify.com/playlist/4p6onRJEpBZf4P0M0XKd2m?si=a7c7dff91aad4d02&nd=1 

 1. 5SOS5 – 5 Seconds of Summer
 2. 5SOS5 - Wikipedia

Top picks:

 1. 1. Bad Omens
 2. 2. Easy For You To Say
 3. 3. CAROUSEL

Het vijfde album van 5 Seconds of Summer, toepasselijk 5SOS5 (een palindroom) genoemd, loopt perfect uiteen in genre, terwijl ze hun eigen sound goed behouden. Ik denk dat er voor iedereen wel een nummer is te vinden wat ze leuk vinden, of het nou de nieuwe ‘Joshua Tree Version’ is van de single ‘Take My Hand’ is, of het gevoelige ‘Older’ samen met Sierra Deaton.

 1. Midnights – Taylor Swift
 2. Midnights - Album by Taylor Swift | Spotify

Top picks:
1. Lavender Haze
2. Mastermind
3. Karma

Het is jullie vast niet ontgaan dat Taylor Swift een nieuw album heeft en als fan was ik ook bij de Midnights Release Party in Tivoli Vredenburg, met 2000! andere Swifties. De lead single ‘Anti-Hero’ wordt inmiddels ook al grijs gedraaid op de radio, en hoewel dat nummer ook hoog in mijn album ranking staat, valt het net op nummer vier voor mij, misschien heb ik het gewoon al net iets te vaak gehoord in de korte tijd dat het album uit is.

 1. Matilda Soundtrack
 2. Matilda the Musical Original Cast | Spotify
 3. Top picks:
 4. 1. Naughty
 5. 2. When I Grow Up
 6. 3. School Song

Dan even een uitstapje naar iets heel anders, de soundtrack  van de musical Matilda. Sinds ik deze musical een paar weken geleden in Londen heb gezien, ben ik er helemaal verslaafd aan. De musical zit qua muzikale thema’s ontzettend goed in elkaar en het was geweldig om de getalenteerde kinderen de musical te zien op te voeren. Vooral ‘Revolting Children’ was één groot spektakel, omdat een heel groot deel van de kindercast op het podium tegelijk aan het dansen en zingen waren en dat was heel erg positief overweldigend.

 1. WDIA (Would Do It Again) – Rosa Linn, Duncan LaurenceWDIA (Would Do It Again) - Single by Rosa Linn, Duncan Laurence | Spotify
 2. Een echte aanrader voor de Songfestival fans, een collaboration van de Armeense Rosa Linn samen met Duncan Laurence. Rosa Linns Songfestivalnummer ‘SNAP’, werd vooral erg populair na het songfestival en nu keert ze terug met een nieuwe single. Ik vind de vriendschap tussen deze twee artiesten erg leuk om te zien en hun stemmen klinken ook nog eens fantastisch samen!
 1. Girlfriend – The Driver EraGirlfriend - Album by THE DRIVER ERA, Ross Lynch, Rocky | Spotify

Top picks:
1. A Kiss
2. Heart of Mine
3. OMG Plz Don’t Come Around

Dit album is al sinds vorig jaar oktober al uit maar sinds het concert van The Driver Era ben ik weer helemaal fan ervan. Dit zijn de broers Ross en Rocky Lynch die samen een nieuwe band hebben gevormd, met Riker Lynch op de bas en Ryland Lynch in het voorprogramma. Misschien klinken deze namen je wel bekend vanwege de band R5, opgericht in 2009 bestaande uit Ross, Rocky, Riker, Rydel Lynch en Ellington Lee Ratliff. Het nummer ‘Loud’ werd vaak gespeeld in reclames op Disney Channel jaren geleden, waardoor ik bekend ben geworden met R5. Ross zong zelfs ‘On My Own’ uit Teen Beach Movie waar hij in acteerde en de zaal bleek gevuld met anderen die dat ook gezien hebben: iedereen ging uit z’n dak. Ook nu dus weet The Driver Era hoe ze een show neer moeten zetten en daardoor kreeg ik een nieuwe waardering voor hun muziek. 

nl_NL