RHEA rockt, maar het publiek is niet mee te krijgen in Merleyn

Rhea-band

Vrijdag 11 november – Toen ik aan kwam lopen stonden ze rustig buiten te roken, klein en knus genoeg was de zaal. Om 22:15 komt RHEA, een Belgische rockband, op hun gemak  het podium op en begint meteen te spelen als enige kleine act van de avond. Met hun vijven pompen ze er een stevig geluid zoals powerhouse Royal Blood en beginnen ze de avond goed. Tenminste, dat dacht ik…

Ze speelden als echte rocksterren, maar het publiek stond er een beetje schapig bij. Dit vond ik ontzettend vreemd aangezien ze afgelopen zomer nog voor een bomvolle Main Stage bij Rock Werchter speelden. Hier en daar was een rustig headbangend hoofd en richting  het eind bewoog  iedereen in het zaaltje toch hun hoofd, maar ook niet meer dan dat. Bij de laatste nummers waren mijn moeder en ik de enige twee die echt uit ons dak gingen en door het zaaltje heen sprongen. De rest van het publiek was misschien bang voor hun bierglas, want we konden niemand meekrijgen.

Een korte recensie voor een kort concert, hopelijk zal RHEA Nederland ook veroveren zoals ze in België al hebben gedaan.