De muziekmaand van Janna

IMG_20220324_212120

Het nieuwe jaar is aangebroken en daar hoort nieuwe muziek bij.
Dit is de muziek waar ik me op het moment mee bezig houd (en nog veel meer natuurlijk, maar daar is geen plek voor) Hier vind je de playlist.

Album Picks

my dead girlfriend – hades (the nine stages of change at the deceased remains)

Soms kom je nog eens wat tegen als je op een onbekende YouTube-video uit de recommended lijst klikt. In plaats van een filosofie stukje schrijven raakte ik verdwaald in de backrooms van Youtube en keek ik een filmpje over de Japanse shoegaze-scene. Shoegaze vond ik al een ontzettend gaaf genre maar buiten de ‘standaard’ Westerse shoegaze-bandjes ben ik zelf weinig op zoek gegaan; het was leuk en vernieuwend om te horen. Hier is mijn top 3:

1. Hong Kong Police
2. te wo futte
3. incarnation of pessimism 

Tigercub – Abstract Figures in the Dark

Een rocktrio uit Brighton. Deze heb ik pas afgelopen zomer echt ontdekt tijdens een lange autorit op vakantie. Er valt verder weinig over te schrijven, naast dat ik had kunnen wensen dat ik zo’n coole bandnaam had. Het zijn gewoon ruige riffs, vuile baslijnen en badassery.

1. Control
2. Omen 
3. Serial Killer

Floating Points – Crush

Misschien kennen sommige van jullie Floating Points van het album ‘Promises’ met Pharoah Sanders en de London Symphony Orchestra. 
Een korte beschrijving van dit album: pof-crack-poffertjes-n-crackertjes. bleep, boop, ieieieie, bonk, blubulublub, BRAAHHW, beep, boing, weeeeooo

1. Bias
2. Falaise
3. Apoptose, Pt. 1 / Pt. 2

Topartiesten 

Kyuss

Kyuss is wat mij betreft een soort van verstopte schat uit de 90’s. Dit is de eerste band van Josh Homme, de frontman van Queens of the Stone Age; Kyuss is zeker niet minder goed. Ware ‘stoner rock’ is hoe ze het noemen. Oh om een Amerikaanse tiener in de Californische woestijn te zijn en in het donkerste van de nacht een legendarische generator party bij te wonen.

1. Catamaran
2. Molten Universe
3. Gardenia

IMG_20220324_212133
Cleopatrick

Toen ik in maart naar een concert van ze ging in Tolhuistuin wist ik niet helemaal zeker wat ik kon verwachten naast dat het waarschijnlijk wel een kolkende mensenmassa zou zijn. Ongeveer in het midden van het concert hing ik aan het balkon omdat ik helemaal naar achteren gecrowdsurfed was… GEWELDIGE ERVARING!!!
Een behoorlijke bak geluid en energie voor een simpel duo.

1. PEPPERS GHOST
2. VICTORIA PARK
3. SCARING ME

IMG_20220519_224902
Tool

Behorend ergens in de top tien van mijn favoriete artiesten, je zou me wakker kunnen maken met een Tool listening party. Het kan bijna niet hard genoeg!

1. Fear Inoculum 
2. Parabol/Parabola
3. Forty Six & 2

On repeat

The Murder Capital – A Thousand Lives

Deze post-punkband uit Dublin draait weg van de agressie bij hun nieuwe album “Gigi’s Revovery”. Hun tweede single “A Thousand Lives” heeft een Radiohead-achtige synthesizer-loop waar ik de afgelopen weken steeds naar terug luister als ik even niet weet wat ik op moet zetten.

Aphex Twin – Stone in Focus (Track 19)

Dit nummer van 10 minuten is eigenlijk een naamloos nummer en was redelijk moeilijk te vinden (het staat alleen op de vinyl versie van Selected Ambient Works II) totdat Aphex Twin in 2017 een digitale bibliotheek van bijna al zijn werk uploadde. De naam van het nummer is door fans bestempeld als “Stone in Focus” door de bijbehorende foto in de LP-hoes een naam te geven, net zoals Lichen en Rhubarb (#20 en #3 op Spotify).
Zonder dat ik het zelf wist had ik dit twee jaar geleden al in een Youtube playlist gedumpt, waardoor ik het totaal vergeten was, waarna ik het weer vond en compleet betoverd was

Deftones – Be Quiet and Drive (Far Away)

Deftones heeft stiekem een speciaal plekje in mijn hart. Hier zou ik altijd wel naar kunnen luisteren, maar zeker zachtjes ’s nachts tijdens het sterrenkijken of in een auto.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze lijst! Zet het vooral op en misschien hoor je wel iets dat je normaal niet zomaar zou opzetten