Musicus van de maand: Famke Louise !!! <3

De naam Famke Louise (je spreekt het trouwens uit als Femke) roept al snel heftige reacties op. Iedereen heeft namelijk een mening over haar. De een heeft een hekel aan haar terwijl de andere haar geweldig vindt. Ik val voornamelijk onder die tweede categorie. Mijn bewondering voor Famke Louise is grotendeels ontstaan door mijn broers. Zij begonnen voor de grap naar haar muziek te luisteren en hebben mij toen aangestoken. Ondertussen is de grap een beetje uit de hand gelopen geloof ik.

In 2016 startte Famke Louise haar YouTube kanaal waarop ze video’s over mode, schoonheid en haar eigen leven plaatste. In 2017 begon ze aan haar zangcarrière en bracht ze haar eerste single ‘Op Me Monnie’ uit. Famke ontving helaas veel negatieve reacties op dit nummer. Echter kwam ze door deze haatreacties juist onder de aandacht van de media en schopte ze het hoog in de hitlijsten. Daarna volgde er een aantal singles waaronder samenwerkingen met andere Nederlandse hiphopartiesten zoals Ronnie Flex. In november 2019 gaf Famke haar eerste solo optreden in Paradiso. Mijn broers zijn naar deze show geweest, maar ik was toen nog niet overtuigd genoeg om erheen te gaan. Hier heb ik nog steeds spijt van, want voor zover ik weet was dit haar enige solo show tot nu toe. Ik hoop ooit nog de kans te krijgen om haar live te zien.

In 2020 besloot Famke zich te mengen in het coronadebat (#ikdoenietmeermee). Dit was misschien niet zo’n goed idee: ze kreeg ontzettend veel kritiek over zich heen vanwege haar controversiële uitspraken over dit onderwerp. Hierdoor kwam Famke opnieuw volop in de media terecht. Een paar maanden later bracht Famke eindelijk haar debuutalbum genaamd ‘NEXT’ met daarop veertien solonummers uit. Deze heb ik meteen met veel enthousiasme geluisterd. De beste nummers van dit album vind ik ‘Niks Van Jou Nodig’, ‘Emotieloos’ en ‘BOSS BITCH’. Vooral die laatste is mijn absolute favoriet van Famke omdat die gewoon zo fijn is om mee te schreeuwen. Na de release van dit album heeft Famke een lange tijd geen muziek meer uitgebracht. Gelukkig is ze vorige maand teruggekomen met haar nieuwe single ‘In Het Donker’. Ik kijk vol verwachting uit naar de rest van haar comeback.

Als muziekliefhebbers luisteren we natuurlijk graag naar artistieke, alternatieve of obscure muziek. We houden van complexe instrumentatie, poëtische teksten en bijzondere melodieën. Toch is er niets mis met wat eenvoud en wat autotune. En af en toe is het ook gewoon lekker om mee te brullen met ‘BOSS BITCH’. Dus dat kan ik iedereen aanraden.

Famkelouise2
nl_NL