De muziekmaand van Meike

Mzuiekmaand

In februari heb ik me eigenlijk niet heel erg bezig gehouden met het ontdekken van nieuwe muziek (what a shame) dus ben ik een beetje blijven hangen in dezelfde luisterpatronen als de maand ervoor. Naast de muziek die ik op dit moment op repeat heb, zijn hier wat dingen die speciaal voor me zijn. 

Album picks

 1. Tamino – Amir (2018)
  Elke keer als ik dit album aanzet, ben ik gewoon overdonderd door de stem van deze man. De Belgische zanger heeft Egyptische roots, die zeker terug te horen zijn in zijn indie muziek. Fun fact: hij speelt samen met de bassist van Radiohead, Colin Greenwood. Tamino werd aan me voorgesteld via vrienden, met wie ik ook naar zijn concert ga volgende maand! 

Top picks:

 1. Cigar <3
 2. Habibi
 3. Tummy
 1. Marcy Playground – self titled (1997)

Na wat doorklikken in Spotify vond ik dit album laatst, en het is echt een heerlijk easy listening album voor tijdens, ja, wat je wilt. Dit post-grunge alternative rock indie – achtige album van de Amerikaanse band uit Minneapolis is hun debuutalbum, en daarbij ook meest bekende. De hoogste notering op de Billboard Hot 100 was 8 met ‘Sex and Candy’.
Fun fact: die heb ik niet want ik weet eigenlijk helemaal niets over deze band, behalve dat het een fijn album is 

Top picks:

 1. Ancient Walls of Flowers
 2. Poppies
 3. Sex and Candy
 1. Paolo Nutini – Caustic Love (2014)

Ik hoorde dit voor het eerst in de auto met mijn vader, toen ik een jaar of 14 was.
En fast forward is een paar jaar later misschien wel mijn lievelings comfort album geworden. Sinds de uitgave van dit album in 2014 was het altijd verdacht stil van Nutini’s kant, tot hij vorig jaar (semi) uit het niets weer nieuwe muziek dropte. Helaas heb ik zijn concert moeten missen vorig jaar, maar dat staat zeker nog op mijn lijstje!

Top picks:

 1. Iron Sky
 2. Someone Like You
 3. One Day

Topartiesten

 1. Spinvis
  Spinvis is zo een artiest die bij je blijft en waar je je eigen betekenis aan geeft. Met zijn (meestal) onbegrijpelijke en cryptische lyrics staat dit altijd enorm open voor eigen interpretatie. Ik heb veel herinneringen aan Spinvis, zo is hij met me mee geweest op examenreis, toen ik zijn muziek eigenlijk constant op repeat had (dat vond de rest prima, hoop ik).
  Fun fact: Artis gaat over zijn ex-vrouw, met wie hij iedere 7 jaar weer naar Artis gaat om bij te praten.

Top picks:
Een lijstje maken hiervoor is echt heel moeilijk, maar de drie nummers die mij het dichtst bij mijn hart liggen, zijn:

 1. Oostende
 2. De Grote Zon
 3. Niet Vandaag
 1. The Alan Parsons Project
  Nog een band die me dicht bij het hart ligt (en die ik veel met mijn vader heb geluisterd): The Alan Parsons Project. Het eerste liedje waar ik verliefd op werd van Alan Parsons was Old and Wise, met de heerlijke saxofoon solo op het eind. Fun fact: Alan Parsons heeft meegewerkt aan ‘The Dark Side Of The Moon’ van Pink Floyd.

Top picks:

 1. Ammonia Avenue
 2. Old and Wise
 3. Dancing on a High Wire

 4. Palaye Royale
  Ik kende deze band niet, tot een vriend me mee vroeg naar hun concert. Na wat nummers geluisterd te hebben, was ik verkocht door de catchy muziek. Het concert was een paar weken geleden, waar we de hele tijd met twee super lieve andere mensen uit de rij zijn gebleven en onze longen uit ons lijf hebben geschreeuwd. Palaye Royale staat nog steeds veel aan bij mij thuis.
  Fun fact: tijdens het concert ging de bassist met een opblaasroeibootje crowdsurfen :0

Top picks:

 1. Fever Dream
 2. Oblivion
 3. You’ll Be Fine

On repeat

 1. Rosie – Claw Boys Claw
  Een classic: ik ben hier op gekomen door de Top2000. En binnen een redelijk korte tijd is dit een comfort liedje voor me geworden. Wat de daadwerkelijke aanleiding van de Nederlandse rockband was om dit te schrijven, ben ik nog steeds niet achter, maar dat weerhoudt me er zeker niet van om dit vaak te luisteren. 
 1. Marea (we’ve lost dancing)  – Fred again..
  Dit lied komt uit de film ‘Triangle Of Sadness’ (2022) die ik begin dit jaar met mijn vader in de bioscoop heb gezien. Side note: dat was echt een van de meest vage films die ik ooit heb gezien (maar wel heel erg leuk). Sem heeft dit nummer daarvoor thuis ook een paar keer aangezet, en het is echt een heerlijk nummer om even hard op door te trappen op de fiets, of whatever. 
 1. 74-’75 – The Connells
  Dit is echt zo’n jeugdnummer voor me, dat ik nog op mijn MP3-speler heb geluisterd. Nadat dat ding ergens verloren is gegaan, heb ik het ook bizar lang niet gehoord tot het laatst weer ergens in een Spotify-recommended lijst voorbij kwam, en ik weer helemaal verkocht was. 
nl_NL