Mijn blog over musicalfilms

Ik ben over het algemeen niet een heel groot van fan musicals of musical films, maar toch besluit ik mijn blog er nu wel over te schrijven. Ik kan me nog wel herinneren dat ik vroeger erg fan was van de Ciske de Rat musical en dat ik nog CD’s had van die van The Lion King en Tarzan. Hoe ik vroeger met mijn gezin en de auto op vakantie ging en en dan altijd naar onder andere The Beatles, Acda en de Munnik, maar ook naar musicals luisterde. Deze voorkeur voor musical films deelde ik vroeger ook nog met mijn moeder. We keken dan vaak films als Grease samen in de woonkamer. Toch bleven The Beatles en Acda en de Munnik wel, maar musicals niet. De reden hiervoor weet ik zelf ook eigenlijk helemaal niet.

Toen ik eenmaal aan het einde van de basisschool en begin middelbare school zat stopte ik ook met het luisteren naar artiesten als The Beatles en werd er in mijn muzieksmaak meer ruimte gemaakt voor de wat populairdere artiesten van die tijd. Toch vonden artiesten zoals The Beatles wel hun weg weer terug naar wat ik leuk vind aan het einde van mijn middelbare schooltijd, maar de musicals bleven weg. 

Tot ik laatst hoorde dat twee huisgenoten van mij nog nooit de film Grease hadden gekeken. Daarom besloten we deze samen te gaan kijken, en sindsdien blijft de muziek van die film vaak nog in onze keuken hangen. Er zit dan toch iets speciaals aan de muziek van musical films die ervoor zorgt dat het wat langer blijft hangen in ons gezamenlijk beluisterde muziek. Misschien komt het doordat je samen op het moment die film kijkt dat de muziek ook wat langer blijft hangen, of misschien komt het doordat het gewoon simpelweg leuke muziek is. Ik zou het ook niet weten, maar het blijft desalniettemin gezellig om de muziek te horen. We zijn dus nu begonnen met het kijken van ook andere musical films. Zo hebben we laatst ook de film Hair gekeken, wat wel een ervaring was, en staat de film West Side Story als volgende op de lijst. Ik raad het dus zeker aan mocht je zo’n film een tijdje niet gezien hebben of je hebt ze nog nooit gezien, om eens weer lekker met wat mensen de tijd te nemen om zo’n film te kijken.

nl_NL