Lieve mensen, ik moet jullie wat bekennen. Ik loop er al een tijdje mee rond, dus alsjeblieft, wees genadig. Het zit zo: ik ben slecht in inpakken. Of, beter gezegd; het inpakken van een koffer pakt mij net wat harder.
Maar, met de Hucreis naar Wenen in het verschiet over een aantal dagen lijkt de tijd meer dan rijp om er eens werk van te maken. Het is tijd om een compleet academic luggage weapon te worden, om totaal in te locken totdat je een ons weegt! Daartoe neem ik jullie graag mee in de tips & tricks die ik aanbevolen kreeg via een klein vogeltje om zo goed als mogelijk alle geboden ruimte van je 36 liter forse koffer of backpack te benutten. Efficiëntie, baby.
VOORBEREIDING
Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft. De tweede helft, maar ikke hoef geen helft; de Jeugd zei het nog zo profetisch. Begin met het inpakken door nog niet van start te gaan. Pak je koffer, je tas, je kubus, je kruiwagen of kliko; hetgeen dat je meeneemt op reis, waar je je spullaria in kwijt kan. Als je bagage een rits heeft, zet hem dan open. Staar even naar de leegte die de tas bezit. De tas zal ongetwijfeld terugstaren, maar raak niet geïntimideerd! Beeld je in hoe je de ruimte wil indelen. Ben je een type die baat heeft bij opgerolde kleding, of iemand die juist alles piekfijn opvouwt? En leg je je elektronica tussen je kledij, of juist tegen de wand van de koffer of tas aan? De keuze is reuze. Je kan gebruik maken van een checklist om zeker te weten dat je alles bij je hebt, of je kan ervoor kiezen om lekker in harmonie te staan met je chakra’s, en jezelf niet te beroven van het creatieve proces der inpakken. Alsof je een schilderij maakt, een tekst schrijft, of een nummer maakt; laat je intuïtie je leiden, en trust the process.
HET INPAKKEN
Lekker zeg. Je bent nu optimaal voorbereid om van start te gaan. Waar het bij mij altijd fout ging, was het rigoureus last-minute proppen van attributen als badslippers of de veel te lompe en buitenproportionele (bad)handdoek die je toch wel meeneemt. Het kan allemaal veel simpeler. Om ruimte te besparen, kun je bijvoorbeeld alvast alle kleding die je meeneemt aantrekken tijdens de reis. Handig! Zo blijft je koffer lekker leeg, en je hoofd stressvrij. Lekker warm ook. Meer ruimte voor souvenirs, koelkastmagneten en bewijs dat je ergens geweest bent! Verder kan het lonen om je badkamerspullen en dergelijke in een flexibel tasje te doen. Zo heb je meer speling bij de uitdaging van de duivel hemzelf; efficiënt inpakken. Het kan de inpak ervaring een stuk leuker maken als je tijdens het inpakken al naar muziek luistert die te maken heeft met de bestemming. Ga je naar België op reis, zet dan bijvoorbeeld iets uit Samson & Gert’s “Jiepie Ja Hee” aan om alvast van de cultuur te kunnen proeven.
Ga van start met het inpakken door van start te gaan met het inpakken. Je kunt de Pomodorotechniek gebruiken om jezelf beter geconcentreerd te houden, maar dit verschilt per persoon. Neem regelmatig een stap terug om te reflecteren bij jezelf. Doe desnoods een koprol als je je dagelijkse gehalte aan whimsy of silly nog niet hebt gehad.
NA HET INPAKKEN
Ben je klaar met inpakken? Hey, lekker bezig! Trots <3. Er zijn geen zorgen meer in de wereld. Pak lekker de bus, trein, taxi, benenwagen; de reis kan beginnen!
Terwijl je onderweg bent kunnen er zich twee scenario’s voordoen. In scenario één besef je halverwege de reis dat je iets vergeten bent. Hoewel dit voorkomen had kunnen worden, kun je er nu helaas niets meer aan veranderen. Dit kan de beste overkomen! Die vergeten shampoo kun je immers vast wel ergens aan de Costa del Kruidvat kopen. Bij scenario twee besef je je dat je eigenlijk veel eerder had kunnen beginnen met inpakken, maar het verzaakt hebt te doen. Maar dit is oké; we zijn als mens nooit volmaakt, en ontwikkeling is niet te meten in één momentopname. Je bent nog steeds awesome!
ANDERE VORMEN VAN INPAKKEN
Het inpakken van je bagage is traditioneel getrouw verwant aan koffers, tassen of alles met een rits of touwtje. Wat ouderwets! Sommige normen zijn er om gebroken te worden. Daarom hier een lijstje met andere vormen van inpakken.
- De paling inpakken; hiermee geef je aan dat je een sociale situatie verlaat. Staat synoniem voor “ertussenuit knijpen” of “hem smeren”. Heeft dus eigenlijk niets met vissen te maken. Blub?
- Ik ga inpakken; ook hiermee geef je aan dat je weggaat. Klein verschil is dat er hier geen vis aan te pas komt. Blub!
- Je wordt ingepakt; ou la la! Zo dan, geluksvogel. Iemand gaf je een serenade, vertelde je een slechte mop, of bakte de perfecte taart voor je? Alleen maar liefde. Je wordt gewaardeerd! <3
- Inpakken en wegwezen; ou la la 🙁 Zo dan, pechvogel. Dit zal even pijn blijven doen, maar kop omhoog, werk aan jezelf en kijk dan pas verder naar het inpakken.
- Uitpakken; dit is een soort kwaadaardige wederhelft van inpakken. Houd je concentratie erbij, en geef nog niet toe aan de verleiding om de bagage uit te pakken TOTDAT je bij je bestemming bent aangekomen. Even tussendoor checken of je iets wel bij je hebt is natuurlijk prima.
CONCLUSIE
Joepie! Nu gaat het inpakken helemaal goedkomen. Succes, jij kan dit!!! Ik moet snel weg, want ik moet alvast beginnen met inpakken. Daarom is deze conclusie niet volledig afgemaa