Musicus van de maand

Musicus van de Maand: Poppy

poppy

Ik ontdekte Poppy een hele poos geleden, toen de band Fever 333 een samenwerking met haar aankondigde voor het nummer ‘Scary Mask’. Toen ik deze track voor het eerst luisterde was ik bijna een beetje in de war door hoe eclectisch het is, maar ook hoe góed dat werkt.

Poppy begon haar carrière door het uploaden van video’s en covers op YouTube. In 2016 bracht ze haar eerste materiaal uit, de EP Bubblebath. Zelf ben ik niet erg bekend met haar eerdere werk en is het oudste waar ik naar luister haar album Am I A Girl?. Het nummer ‘Am I A Girl?’ is een fijn electropop lied, met gitaren die al hinten naar metal invloeden. Ze heeft zelf aangegeven dat het album ook geïnspireerd is door vaporwave en door Kate Bush.

Dit jaar bracht Poppy het album I Disagree uit, wat ik zelf echt een heerlijke mix vind van pop, metal en hardcore invloeden. Het mooie is dat veel mensen er verschillende dingen in horen, en andere invloeden en inspiraties herkennen zoals rock, industrial, en zelfs dubstep. Persoonlijk vind ik het een heel interessant album, dat lekker weg luistert maar toch heel goed je aandacht weet vast te houden.

Als je een beetje over Poppy leest kom je er al snel achter dat zij een zeer veelzijdige artieste is, wat mij echt héél benieuwd maakt naar wat ze verder in huis heeft, en wat ze verder nog aan muziek uit gaat brengen. Ook kijk ik er naar uit dat ze weer een Nederlandse show aankondigt, omdat ze haar concert in maart af moest zeggen door de maatregelen rondom het coronavirus. Heel erg jammer, maar natuurlijk volkomen begrijpelijk.

In de tussentijd: ‘Don’t Go Outside’ (als het niet nodig is), en laat in de reacties even weten welke muziek jullie door deze tijden helpt, en ook vooral wat voor nieuwe muziek jullie ontdekt hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.