Moshen in zwarte hoodies bij guccihighwaters en nothing,nowhere

Schermafbeelding 2022-12-10 202535

Het is 28 november in Het Patronaat, Haarlem. Ik sta in de zaal, met een fikse keelontsteking, naast mijn vriend. Hij was degene die me voorstelde aan de wereld van SoundCloud Rap, de plek waar de acts van vanavond oorspronkelijk vandaan komen. Om ons heen staat een vrij homogeen publiek met zwarte kleding en platform schoenen.

guccihighwaters begint de show sterk, hij klinkt tot mijn verrassing precies het zelfde live als in zijn nummers op Spotify. Hij staat alleen op het podium en probeert het publiek mee te krijgen maar ik merk al gauw dat er vooral mensen voor nothing,nowhere zijn gekomen. guccihighwaters maakt echte Emo Rap en heeft ook als producer gewerkt voor veel andere SoundCloud artiesten. Hij speelt vooral nummers van zijn nieuwe album wat mijn vriend en ik toch wel jammer vinden, we zijn groot fan van zijn eerdere werk en het album ‘’post death’’ uit 2017. Het publiek leek deze mening te delen, wanneer hij als laatste zijn nummer ‘’i’m so sick of this’’ speelt gaan de mensen vooraan, inclusief mijn vriend en ik, toch wel een beetje los. Helaas staat guccihighwaters maar zo’n 30 minuten op het podium, korter dan gepland wat nothing,nowhere daarna volgt en ook een kwartiertje eerder klaar is.

Na een kleine pauze begint de hoofdact. Gelijk gaat het publiek los op de muziek die live toch een stuk ruiger is dan ik had verwacht. nothing,nowhere maakte aan het begin van zijn carrière vooral Emo Rap op SoundCloud (waar ook de connectie met guccihighwaters vandaan komt). Zijn laatste album ‘’Trauma Factory’’ gaat meer in de richting van Pop Rock uit en tijdens het concert kwam de Rock meer op de voorgrond. Op het podium staan samen met nothing,nowhere een drummer, bassist en een gitarist die ook de grunt en scream backup vocals doet. De live versies van de muziek krijgt het publiek al snel in de moshpit die gelukkig veilig wordt gevormd, bijna op commando van de artiest, waardoor mensen met keelontsteking toch snel even aan de zijkant kunnen gaan staan. Er wordt echt goed gespeelt, zeker goed gezongen en het publiek lijkt er erg van te genieten. Al met al was het een goede show en Het Patronaat is een fijne locatie met vriendelijk personeel en veel ruimte. Ik kan deze show aan elke Emo aanraden.