De muziekmaand van Annelotte

Pixies


In November heb ik natuurlijk naar veel verschillende muziek geluisterd. Een paar bands komen daarin heel erg naar voren. Luister naar mijn muziekmaand op Spotify, klik hier

POL 

In oktober ging ik met een vriendin naar Hit the City in Eindhoven. Daar kwam POL, in de Altstadt. Met drie liedjes uit 2022 is het een kersverse band, bestaande uit twee broers, Ruben en Matthijs Pol. Als fan van de New Wave muziek uit de jaren tachtig was ik meteen verkocht toen ze hun eerste nummer speelde. Na een beetje onderzoek naar POL werd al snel duidelijk dat ze behoorlijk serieus genomen worden door Dave Bascombe, die ook heeft samengewerkt met Depeche Mode, Erasure en Tears For Fears. Hij mixte het nummer Comme Ça, vol met analoge synths en samples van een drum machine.  

Een top 3 kan ik ze niet echt geven, alle (drie…) de nummers die ze hebben uitgebracht zijn toegevoegd aan mijn favoriete playlist.  

Modern Strange Love | Pol
 1. 1. Boys Are
 2. 2. Comme Ça 
 3. 3. Modern Strange Love 

Nightwish

Eind november ben ik naar het concert van Nightwish geweest, een concert waar ik al sinds 2020 op aan het wachten ben. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik naar de oude en de nieuwere muziek van Nightwish ben gaan luisteren. Het was nog even onzeker of het concert daadwerkelijk door zou gaan nadat Floor Jansen te horen kreeg dat ze borstkanker had, gelukkig voor haar is ze op tijd geholpen en is het genezen voorspoedig genoeg geweest dat het concert plaats heeft kunnen vinden. 

Nightwish
 1. 1. Scaretale 
 2. 2. Music 
 3. 3. Amaranth 

Arcade Fire

Dit jaar kwam het nieuwe album van Arcade Fire uit. Samen met mijn vader ben ik  in september naar hun concert geweest en zelfs mijn Spotify Wrapped maakt het heel erg duidelijk: Arcade Fire is een van mijn favoriete bands. Hoewel ik veel naar het nieuwe album geluisterd heb staan er nog vooral wat oudere pareltjes in mijn top 3.  

Arcade Fire
 1. 1. Suburban War 
 2. 2. Age of Anxiety I 
 3. 3. We Used To Wait 

Mijn “On Repeat” 

Als ik kijk naar mijn eerste drie van de afspeellijst komen er drie verschillende bands naar voren: de Pixies, Yin Yin en Sports Team. 

Afbeelding invoegen...

 1. 1. Human Crime, Pixies: mijn meest geluisterde nummer op het moment. Ineens kwam die voorbij in een lijst. Ik had het nog niet eerder gehoord, maar ben zelf best wel een beetje fan van de Pixies. Vooraan staan in de 013 in 2019, op Rock Werchter 2022 in regenpak alles mee blèren, voor Pixies loop ik wel warm. 
 2. 2. Suì Yè, Yin Yin: Zoals een aantal van jullie weten is Hucbald vorig jaar naar een optreden van Yin Yin geweest. Helaas kon ik daar toen niet bij zijn, maar was dit wel een introductie om naar de band te gaan luisteren. Toen ik ze op Hit the City gemist had (lang leven te laat op de line-up kijken) ben ik ze weer opnieuw gaan luisteren. De opbouw van het nummer is fijn en je kan er goed op dansen.
 3. 3. Here’s The Thing, Sports Team: Een lekkere meezinger. Ik heb ze een aantal jaar geleden per toeval gezien op een festival en vind het heerlijk vrolijke muziek om af en toe te luisteren.  
nl_NL