Paaspop: werken op een festival

Festileaks Paaspop

Een paar weken geleden heb ik heel impulsief een mailtje naar Paaspop gestuurd of ik zou mogen komen werken op het festival. Binnen 24 uur kreeg ik reactie terug: wat gaaf dat je wil komen helpen, we hebben nog een paar functies vrij. Dat was voor mij het teken om hier gewoon voor te gaan, ik moest alleen op het werk regelen dat ik kon ruilen en een nieuwe tent aanschaffen.

Mijn eerste dienst begon vrijdag om 14.00 uur, dus ik wilde al vroeger op het terrein zijn om mijn tent op te zetten. Het was echter zo druk dat we met de auto bijna twee uur hebben moeten wachten tot we in de buurt konden komen van de camping.

Mijn functie was hospitality: ik moest ervoor zorgen dat de kleedkamers van artiesten klaar stonden als ze bij het podium komen en dat ik bereikbaar was voor vragen over eten, drinken en handdoeken. Vergeleken de stage hands was het niet zo’n heel zwaar werk, zij moesten alles uit de bus tillen en richting het podium sjouwen.

Op zaterdag begon mijn shift pas om 19.15 uur en was ik om 2.30 uur klaar. Best een pittige tijd, zeker als je je beseft dat je op zondag om 11.00 uur weer paraat moet staan. Op zondag was ik vroeg klaar, ik kon om half zeven het festivalterrein op om zelf de laatste uren te kunnen gaan genieten van de muziek.

Alles bij elkaar was het vermoeiend, maar wel super gaaf om te mogen doen! Ik ben blij dat ik weer thuis ben en hoe fijn mijn eigen bed ligt, ik zou het zo nog eens doen 🙂

Ik kan het iedereen aanraden om gewoon een mailtje te sturen naar een festival waar je graag zou willen werken, wie weet hebben ze een plekje over voor je!

nl_NL