Fractiemedewerker Student & Starter

Vacature Studentenstarter

We zijn momenteel op zoek naar een nieuwe fractiemedewerker bij Student & Starter.

Bij Student & Starter geloven we in de kracht van studenten om de toekomst van Utrecht te beïnvloeden en vorm te geven. Ons doel is om frisse perspectieven en innovatieve oplossingen naar de voorgrond van de lokale politiek te brengen. Wij geloven dat studenten zoals jij een belangrijke invloed kunnen hebben op de toekomst van onze stad.

Daarom zijn we juist binnen de verenigingen op zoek naar studenten die hun stem willen laten horen. 

Werkzaamheden commissielid:

 • Je voert debatten.  
 • Je vervult de rol van woordvoerder voor bepaalde onderwerpen en neemt actief deel aan alle passende overleggen.
 • Je adviseert over diverse vraagstukken.
 • Je bereidt raadsvergaderingen voor.
 • Je houdt de fractie op de hoogte van relevante gebeurtenissen.
 • Je leest onderzoeken en beleidspublicaties en geeft advies.
 • Je denkt na over de toekomst van Utrecht.

In deze rol werk je samen met een jong en zeer gemotiveerd team aan stadsuitdagingen die een impact hebben op duizenden mensen en waarbij je actief bijdraagt aan de toekomst van Utrecht. Student & Starter heeft twee zetels in de Utrechtse gemeenteraad en maakt deel uit van de coalitie, waardoor je de kans krijgt om een maatschappelijke impact kan maken in het levendige hart van Utrecht. Als deze uitdaging je aanspreekt, lees dan verder! 

Functie-eisen:

 • Passie voor politiek en affiniteit met Student & Starter.
 • Je volgt het nieuws en politiek nauwgezet.
 • Flexibel en oplossingsgericht.
 • Wonen in de gemeente Utrecht is een must.
 • Beschikbaar vanaf 20 november.
 • Beschikbaar op maandagmiddag, dinsdagavond en donderdag (overdag en ’s avonds).

Solliciteren:

Stuur vóór 6 november een e-mail naar annemarijn.oudejans@studentenstarter.nl met je CV en een motivatie (maximaal 500 woorden, in een andere vorm dan een brief mag ook). Gesprekken vinden plaats tussen 13 en 17 november. Voor vragen, neem contact op met Annemarijn Oudejans via app of telefoon:
(+31) 6 3821 8797.

https://studentenstarter.nl

nl_NL